Calendarul Științific – în print și online

folder_openASUR, Calendar

În vara lui 2010, la una dintre primele întâlniri ale membrilor ASUR, printre planuri de viitor și glume prietenești, s-au lansat câteva idei de proiecte. Una dintre ele a pornit ca o glumă, o referință la calendarele bisericești pe care le au bunicii în bucătării. Cum ar fi ca în locul acelor calendare să aibă unele cu informații despre descoperirile științifice?

Am început să dezvoltăm idea și în scurt timp era deja un plan de proiect. Au urmat câteva luni în care ne-am străduit să colectăm informații relevate pentru calendar, să facem designul și să găsim un sponsor care să ne ajute să tipărim primele exemplare. Așa a apărut prima ediție a Calendarului Științific. De atunci, am crescut și noi, și asociația, și proiectul.

Acum lucrăm la a 11-a ediție și am profitat de ocazie pentru a relansa websiteul calendarului, care acum găzduiește nu doar informațiile din ediția tipărită, ci și resurse pentru elevi și articole utile.

Până va fi gata Calendarul Științific 2021, vă invităm să vedeți edițiile precedente, sau să citiți aici despre descoperirile care ne-au schimbat viața.