Dec 242018
 

Calendarul Științific este unul dintre proiectele de tradiție ale ASUR, având ca misiune popularizarea cercetătorilor și descoperirilor științifice care ne-au îmbunătățit viața. Realizat în totalitate de către voluntari ai ASUR, Calendarul oferă în fiecare an cel puțin 365 de motive de a ne apropia de știință, fiind adresat tuturor oamenilor interesați de cunoaștere și gândire critică. Ediția 2019 este a noua la care am lucrat și, ca de fiecare dată, vă oferim informații interesante, relevante și actualizate. Tema ediției este Medicina, dar calendarul conține informații din toate științele.

calendar2019coperta

La fel ca la precendentele ediții, am finanțat proiectul integral printr-o campanie de crowdfunding, care a avut peste 200 de susținători. Echipa ASUR mulțumește tuturor susținătorilor, în special lui Silviu Lădariu, Andreea Râpeanu, Ionut Iordăchescu și Andrei Cristea, care ne-au ajutat să suplimentăm numărul de calendare tipărite. Astfel, 15.000 de exemplare au fost distribuite gratuit către școli din întreaga țară.

De asemenea, am reușit să realizăm și o ediție specială a calendarului, cu file, care poate fi tipărită la dimensiunea A3.  Pentru calendarul clasic recomandăm tipărirea fișierului la dimensiunea A1.

Toate fișierele pot fi downloadate gratuit de aici.

Dacă vreți să susțineți continuarea proiectului, puteți face o donație în contul RO68INGB0000999903007754, deschis pe numele ASUR la ING Bank, cu mențiunea ”donație Calendar Științific”.

 Posted by at 7:43 pm
Jan 032018
 

Unic în România, Calendarul Științific este unul dintre proiectele de tradiție ale ASUR, având ca misiune popularizarea cercetătorilor și descoperirilor științifice care ne-au îmbunătățit viața. Realizat în totalitate de către voluntari ai ASUR, Calendarul oferă în fiecare an cel puțin 365 de motive de a ne apropia de știință, fiind adresat tuturor oamenilor interesați de cunoaștere și gândire critică. Aflat la a opta ediție, Calendarul Științific oferă, ca de fiecare dată, informații interesante, relevante și actualizate.

calendar 2018

Și ediția 2018 a calendarului a fost finanțată integral printr-o campanie de crowdfunding, care a avut aproape 200 de susținători. Echipa ASUR mulțumește tuturor susținătorilor, în special lui Silviu Lădariu, Atila Nyerges și Andreea Râpeanu.

De asemenea, mulțumim prietenilor de la Asociația Umanistă Română, cu ajutorul cărora am reușit să realizăm și o ediție limitată a calendarului, care cuprinde nu doar informații despre descoperirile științifice, ci și detalii despre viața animalelor aflate în pericol dispariție în anii următori.

Calendarul 2018 în varianta originală poate fi downloadat de aici. Recomandăm tipărirea fișierului la dimensiunea A1. 

 Posted by at 4:42 pm
Oct 062017
 
calendar 2018

Am început campania de crowdfunding pentru a opta ediție a Calendarului Științific!

Am actualizat textele, avem un design nou și am demarat campania de crowdfunding, pentru a strânge fondurile necesare tipăririi și expedierii calendarelor către școli din întreaga țată. Aici avem nevoie de ajutorul vostru. Campania va fi activă până la 31 octombrie, timp în care trebuie să strângem 17.000 lei, bani necesari tipăririi și distribuirii calendarelor, atât către școli cât și către susținători. La momentul redactării acestui text am strând 54% din sumă, cu ajutorul a 110 susținători. Te rugăm să contribui la realizarea proiectului, prin promovarea campaniei de strângere de fonduri și/sau prin cumpărarea unei recompense din cele oferite pe site.

Contribuția ta va ajuta la răspândirea cunoașterii științifice și va face fericiți mulți copii și profesori din România. Iar dacă aveai nevoie de o motivație în plus, ne face plăcere să anunțăm că am pregătit și o ediție limitată a calendarului, într-un format cu file, special pentru persoanele care contribuie la campania de crowdfunding.

Calendarul Științific este unul dintre proiectele de tradiție ale ASUR, prin care ne-am propus să popularizăm cercetătorii și descoperirile științifice care ne-au îmbunătățit viața. Peste 55.000 de exemplare au fost distribuite către școli în anii trecuți, iar alte mii de calendare au ajuns la oamenii interesați de cunoaștere. Am început acest proiect în 2010, când o mână de voluntari au colectat și selectat informațiile pentru prima ediție a calendarului, cea din 2011. Apoi, în fiecare an informațiile au fost actualizate și completate, astfel ca, în ediția viitoare veți putea citi și despre realizările din 2016. Fie că vorbim de fizică, matematică, biologie, astronomie, chimie sau medicină Calendarul oferă cel puțin 365 de motive de a ne apropia de știință!

Ia și tu parte la realizarea acestui proiect, contribuind la campania de crowdfunding pentru ediția 2018!

 Posted by at 11:45 am
Oct 182016
 

calendar 2017

Am început campania de crowdfunding pentru a șaptea ediție a Calendarului Științific!

Am actualizat textele, avem un design nou și am demarat campania de crowdfunding, pentru a strânge fondurile necesare tipăririi și expedierii calendarelor către școli din întreaga țată. Aici avem nevoie de ajutorul vostru. Până pe 1 noiembrie trebuie să strângem 2500 de euro. La momentul redactării acestui text avem 900 de euro, de la 49 de susținători. Vă rugăm să contribuiți la realizarea proiectului, prin promovarea campaniei de strângere de fonduri și/sau prin cumpărarea unei recompense din cele oferite pe site.

Calendarul Științific este unul dintre proiectele de tradiție ale ASUR, prin care ne-am propus să popularizăm cercetătorii și descoperirile științifice care ne-au îmbunătățit viața. Peste 45.000 de exemplare au fost distribuite către școli în anii trecuți, iar alte mii de calendare au ajuns la oamenii interesați de cunoaștere. Am început acest proiect în 2010, când o mână de voluntari au colectat și selectat informațiile pentru prima ediție a calendarului, cea din 2011. Apoi, în fiecare an informațiile au fost actualizate și completate, astfel ca, în ediția viitoare veți putea citi și despre realizările din 2016. Fie că vorbim de fizică, matematică, biologie, astronomie, chimie sau medicină Calendarul oferă cel puțin 365 de motive de a ne apropia de știință!

Ia și tu parte la realizarea acestui proiect, contribuind la campania de crowdfunding pentru ediția 2017!

 Posted by at 5:55 pm
Dec 072015
 

Calendar Stiintific 2016

Cu ajutorul vostru, am reușit să finanțăm încă o ediție a Calendarului Științific. Peste 200 de persoane au contribuit la realizarea acestui proiect. Vă mulțumim tuturor!

Miercuri, 9 decembrie, de la ora 18:30, va avea loc lansarea Calendarului Științific 2016. Evenimentul se va desfășura la Librăria Humanitas de la Cișmigiu (Bd. Regina Elisabeta 38, București). La finanlul evenimentului, toți participanții vor primi calendare.

Întrucât locurile pentru participanți sunt limitate, vă rugăm să confirmați  prezența la office@asur.ro. Intrarea este liberă.

Vă așteptăm cu drag!

 Posted by at 9:30 am